Fysioterapia

Olen Janne Kivistö ja toimin Askelmassa fysioterapeuttina. Valmistuin fysioterapeutiksi vuonna 2006. Erikoistuin tuki- ja liikuntaelin kuntoutukseen kun opiskelin Maitland- fysioterapeutiksi vuosina 2013-2018. Manuaalisen erikoistumiskoulutuksen lisäksi olen opiskellut liikkeenhallinnan tutkimista / harjoittelua ja voimaharjoittelua useilla eri kursseilla.

Asiakkaani ovat koululaisista ikäihmisiin, aktiiviliikkujista ”sohvaperunoihin”. Monet tulevat vastaanotolleni suoraan ilman erityistä lääkärin lähetettä hakemaan apua erilaisiin kiputiloihin ja ongelmiin. Myös leikkauksen jälkeistä kuntoutuksesta minulla on paljon kokemusta.

Työssäni määrittelen hoitolinjan aina yksilöllisesti. Tilanteesta riippuen kuntoutus voi olla manuaalista hoitoa tai sitten aktiivista harjoittelua, jossa pyritään optimoimaan kehon kuormitusta esim. spesifeillä hallintaharjoitteilla. Joskus kipujen syy voi olla yksinkertaisesti voiman puute, silloin voimaharjoittelu on paikallaan. Avain hyviin hoitotuloksiin on tarkka alkututkimus, yksilöllinen kuntoutus ja kuntoutumisen etenemisen jatkuva arviointi.

Tervetuloa vastaanotolleni. Vastaan mielelläni myös kysymyksiisi jos sinua mietityttää omassa terveydessäsi jokin asia. Voit olla yhteydessä minuun puhelimitse tai sähköpostilla.

Janne Kivistö, fysioterapeutti (AMK), manipulatiivisesti erikoistunut, Maitland -concept

P. 041 546 0931

askelmatiimi@gmail.com

Fysioterapia Suomessa

Fysioterapeutti on kuntoutualan ammattilainen ja terveydenhuollon laillistettu ammattihenkilö. Fysioterapeutin työ on asiakaslähtöistä ja näyttöön perustuvaa. Fysioterapiassa pyritään edistämään, palauttamaan ja ylläpitämään asiakkaan terveyttä, liikettä, liikkumista ja toimintakykyä.

Fysioterapiakäynti voi olla manuaalista terapiaa jolla tarkoitetaan käsin tehtävää tutkimista ja hoitamista tai myös harjoitusterapiaa jossa erilaisilla harjoitteilla pyritään muuttamaan virheellisiä tai kuormittavia liikemalleja. Hoitamisen tavoitteena on maksimoida kunkin yksilön kyky liikkua ja toimia aktiivisesti.

Maitland-konsepti

Fysioterapian Maitland-konsepti on laajimmalle maailmassa levinnyt ortopedisen manuaalisen fysioterapian menetelmä. Se on käytännön ratkaisumenetelmä tuki- ja liikuntaelinten ja hermoston häiriöihin. Tarkan haastattelun ja tutkimuksen avulla tehdään hoitopäätökset ja hoidon vaikuttavuutta arvioidaan koko terapiaprosessin ajan.

Jaa tämä sivu