Hieronta

hieronta

Hieronta lievittää lihasperäisiä vaivoja ja aktivoi elimistön omia parantavia mekanismeja. Hieronta on pehmytkudoskäsittelyä lihaskireyksien ja -jännitysten laukaisemiseksi. Hoidon ansiosta aineenvaihdunta tehostuu ja kipu lievittyy. Samalla keho ja mieli rentoutuu.

Hieronta sopii kaikille tiettyjä poikkeuksia lukuunottamatta, joten otathan puheeksi mahdolliset perussairautesi hieronta-vastaanotolla.

fysioterapia huone

Lisää hieronnan mahdollisista hyödyistä


Hieronta on perinteinen hoitomuoto, joka on ollut käytössä eri kulttuureissa ja yhteiskunnissa vuosisatojen ajan. Hieronnan hyödyt ulottuvat fyysisestä terveydestä ja rentoutumisesta aina henkiseen hyvinvointiin. Tässä tekstissä käsitellään mahdollisia hieronnan monipuolisia hyötyjä.1. Fyysiset hyödyt:

Lihasjännityksen ja kivun lievitys: Hieronnan yksitärkeimmistä eduista on lihasjännityksen ja kivun lievitys. Hieroja käyttää erilaisia ​​tekniikoita, kuten painelua, sivelyä ja venytyksiä, rentouttaakseen lihaksia ja poistaakseen jännitystä. Tämä voi auttaa lievittämään kipua, joka johtuu esimerkiksi istumatyöstä tai liikunnan puutteesta.


Parantunut verenkierto: Hieronnan avulla verenkierto voi vilkastua merkittävästi. Parempi verenkierto tarkoittaa enemmän happea ja ravinteita kulkeutuvan soluihin ja toksiinien poistumista kehosta. Tämä auttaa parantamaan yleistä terveyttä.


Joustavuus ja liikkuvuus: Hieronta voi auttaa lisäämään nivelten liikkuvuutta ja parantamaan kehon joustavuutta. Tämä on erityisen hyödyllistä urheilijoille ja ihmisille, jotka haluavat ylläpitää aktiivista elämäntapaa.


Stressin ja ahdistuksen lievitys: Hieronta on erinomainen tapa lievittää stressiä ja ahdistusta. Hieronnan aikana vapautuvat endorfiinit, kehon luonnolliset "onnellisuushormonit", jotka auttavat rentoutumaan ja parantavat mielialaa.2.Henkinen hyvinvointi:

Rentoutuminen: Hieronnan aikana keho rentoutuu, ja samalla mieli saa lepoa. Tämä auttaa vähentämään stressiä ja edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia.


Unenlaadun parantuminen: Säännöllinen hieronta voi parantaa unen laatua. Rentoutuneempi keho ja mieli voivat auttaa sinua nukahtamaan nopeammin ja nukkumaan syvempää unta.


Kehontuntemus: Hieronta auttaa ihmisiä saamaan paremman yhteyden omaan kehoonsa. Tämä voi auttaa tunnistamaan ja käsittelemään kehon epämukavuuksia ja ongelmia aikaisemmin.3.Parannetut mielenterveysnäkökohdat:

Itsetunto ja kehonkuva: Hieronta voi auttaa parantamaan itsetuntoa ja kehonkuvaa. Kosketus ja positiivinen palaute voivat auttaa sinua tuntemaan olonsa hyväksi omassa kehossasi.


Stressin hallinta: Hieronta voi olla osa stressinhallintastrategiaa. Se auttaa ihmisiä oppimaan rentoutumisen taitoja ja käsittelemään paremmin stressiä arjen tilanteissa.


Masennuksen ja ahdistuksen tukihoito: Hieronta voi olla hyödyllistä masennuksen ja ahdistuksen tukihoidossa. Se voi auttaa rentoutumaan ja lievittämään fyysisiä oireita, jotka voivat liittyä näihin mielenterveyshäiriöihin. Eli hieronta voi olla muun hoidon lisänä oleva hoitomuoto.4.Sosiaaliset ja vuorovaikutukselliset hyödyt:


Henkinen tauko: Hieronta tarjoaa mahdollisuuden ottaa aikalisä kiireisestä arjesta ja keskittyä itseensä. Se voi olla aikaa, joka on omistettu omalle hyvinvoinnille ja rentoutumiselle.


Yhteenvetona hieronnan hyödyt ovat moninaiset ja kattavat niin fyysisen, henkisen kuin sosiaalisenkin hyvinvoinnin. Säännöllinen hieronta voi olla osa terveellistä elämäntapaa ja auttaa ylläpitämään tasapainoa kehossa ja mielessä. On kuitenkin tärkeää, että hierontasuoritetaan ammattilaisen toimesta, jotta voidaan varmistaa sen turvallisuus ja tehokkuus.

Tässä joitakin esimerkkihoitoja eri kehonalueille


Niskahartia -hieronta 40min:

Tämä hieronta on suosittu erityisesti niille, jotka kärsivät niskan ja hartioiden alueen jännityksestä, kuten istumatyötä tekevät ihmiset tai ne, jotka kantavat raskaita kuormia tai ovat alttiita stressille. Se voi auttaa lievittämään kipua ja jäykkyyttä sekä parantamaan yleistä hyvinvointia.


On tärkeää, että niskahartia hieronta suoritetaan ammattilaisen toimesta, joka tuntee hieronnan tekniikat ja voi mukauttaa hieronnan asiakkaan tarpeisiin. Hieronta voi olla myös osa laajempaa terveydenhoito-ohjelmaa, kuten fysioterapiaa tai stressinhallintaa


Alaselän ja pakaroiden -hieronta 40min:

voidaan suorittaa eri tekniikoilla ja erilaisilla paineilla, ja se voi vaihdella kevyestä ja rauhoittavasta hieronnasta syvempään kudoshierontaan, riippuen asiakkaan tarpeista.

Selkähieronta voi tarjota useita terveyshyötyjä, kuten:

  1. Rentoutuminen: Selkähieronta auttaa rentouttamaan lihaksia ja vähentämään päivittäistä stressiä ja jännitystä.

  2. Kivunlievitys: Se voi auttaa lievittämään selän alueen kipuja ja jännitystä, kuten selkärangan kipuja tai lihaskireyksiä.

  3. Parantunut verenkierto: Hieronta lisää verenkiertoa hierottavalla alueella, mikä voi auttaa ravinteiden ja hapen parempaa kulkeutumista lihaksiin ja kudoksiin.


Alaraajojen -hieronta 55min

55 minuutin hieronta antaa hyvän mahdollisuuden kohdistaa hoito eri alueille, kuten pakaroihin, etureisiin, takareisiin, pohkeisiin ja sääriin. Aika voidaan käyttää tasaisesti kaikille alueille tai painottaa jotain tiettyä ongelma-aluetta. 

YHTEYSTIEDOT

Jalkaterapiapalvelut Askelma

Malmin kauppatie 18, 3 krs. (Priman puoli)

00700 Helsinki

p: 09 351 1100

askelmatiimi@gmail.com

Jaa tämä sivu

unsplash